Henry

animal-dog-pet-puppy-69433

Ik had zo’n hekel aan die hond en ik ben echt geen huisdierenhater. Ik aai de kat van de buren en ik vind de wandelende tak die nooit wandelt van mijn tante fascinerend. Ik ben ook weer niet zo’n liefhebber dat ik het dierenasiel platloop of een Griekse zwerfteckel zou adopteren, maar ik vind huisdieren best oké. Dat moet u van me aannemen.

Henry is de hond van mijn oude werkgever. Henry is een husky. Husky’s staan bekend om hun energie! In Noorwegen worden ze als sledehonden gebruikt en ze hebben een flink jachtinstinct. Henry alleen niet. Diep van binnen was Henry denk ik een wandelende tak. Henry deed de hele dag niks. Echt he-le-maal niets. Als er een award bestond voor de meest slome en lakse hond op de wereld, had Henry deze al jaren op rij in de wacht gesleept. Henry is de meest luie hond op deze aarde en dat durf ik met zekerheid te zeggen.

Terwijl ik mij vierkant uit de naad werkte om de volgeboekte kamers in dat hotel schoon te maken, lag hij rustig op zijn hondenfauteuil naast de receptie te snurken. Als ik ’s ochtends om 7:00 uur in mijn eentje het ontbijt voor 53 man aan het bereiden was, dan lag Henry rustig op zijn hondenfauteuil naast de receptie te snurken. Wanneer ik de gasten met een vriendelijke lach en uiterst begripvolle blik te woord stond, lag Henry zorgeloos op zijn hondenfauteuil naast de receptie te snurken. Oké, soms deed hij wel iets; maar niet vaak! 

Ik had zo’n hekel aan die hond. Waar ik nog steeds niks van snap is dat de gasten werkelijk dol waren op Henry. Mij begroetten ze eigenlijk nooit, maar Henry kreeg altijd een aai over de bol. Ik moest mijn werk sneller doen, maar Henry werd bewonderd. Mij vroeg niemand om erbij te komen zitten, maar met jou werd elke dag geknuffeld.

(…)

Henry, dat is gewoon niet eerlijk. Stomme hond.

 

Een eerdere versie van deze column verscheen in dorpsblad Rond Haaksbergen.

1 reactie op “Henry”

Geef een reactie